Beskyt dit barns øjne mod solen med funktionelle solbriller

Beskyt dit barns øjne mod solen med funktionelle solbriller

Solbriller er en vigtig accessories at overveje, når det kommer til dit barns sundhed og deres udendørsaktiviteter. Ikke alene hjælper solbriller med at beskytte mod solens meget skadelige stråler, når de er udenfor for at lege, men de er også med til at give dit barn et sjovt og anderledes look. Vi har samlet de vigtigste faktorer, som bør overvejes, når man vælger solbriller, så du kan lade dit barn lege udenfor helt uden bekymringer!

Derfor bør dit barn bære solbriller
Når det kommer til børns øjne, er det vigtigt at forstå, at de er langt mere følsomme overfor solens stråler end voksne øjne. Dette skyldes, at børns øjne ikke er fuldt udviklede og derfor er langt mere sårbare over for UV-stråling, da deres linser er klarere, og pupillen er større. Alt dette er med til at øge risikoen for at strålingerne nemmere kan trænge ind i øjet og skade både linsen og nethinden.

Vælg solbriller med 100% UV-beskyttelse
Det er afgørende at vælge solbriller, der giver 100% UV-beskyttelse, da mange børn tilbringer meget tid udenfor, og dermed bliver eksponeret mere for solens farlige stråler. Solbriller med UV-filter sørger for, at det farlige ultraviolette lys ikke trænger igennem linsen. Linsen er nemlig behandlet på en særlig måde, så den frasorterer denne del af lysspektret. Dette betyder, at når dit barn har solbriller på, behøver du ikke bekymre dig om de usynlige stråler, der kan skade øjnene. Det er vigtigt at vælge solbriller, der CE-mærket, da betyder, at de opfylder de europæiske standarder for solbriller.

Fleksibelt stel
En anden faktor, der er vigtig at overveje, når man vælger solbriller til børn, er stellets fleksibilitet. Børn er aktive og kan være ret vilde, og derfor kan det ske, at de mister eller taber deres solbriller. Hvis solbrillerne har et stift stel, kan det resultere i brud på stellet eller på linsen. Det kan derfor være en god idé at vælge solbriller med et fleksibelt stel, som kan bevæge sig uden at knække. Overvej desuden om det kan være en god ide, at købe solbriller med gummi-rem bagpå, for at sikre god komfort og skabe en sikkerhed for ikke at tabe brillerne midt i sjove aktiviteter.

Lad dit barns personlighed skinne igennem
Når det kommer til solbriller, kan farver være en fest for øjnene! Nogle børn vil elske lyse farver og sjove mønstre på deres solbriller, mens andre hellere vil have mere klassiske og enkle solbriller. Det handler om personlig præference og stil - ligesom at vælge ens yndlingsis eller det sejeste superhelte-kostume. Så gå på opdagelse i solbrille-verdenen her og find de helt rigtige, som passer til dit barns unikke stil!

Tilbage til blog